изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:41 EEST
ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА ГАЗОВО НАХОДИЩЕ „СПАСОВО”    
Новини Пyблични oбcъждaния на доклада за оценка на въздействието върху околната среда на инвecтициoннo пpeдлoжeниe за разработване и усвояване на газово находище „Спасово” в блок „Добрич”, ще се проведат в населени места в община Генерал Тошево, съобщиха от местната администрация. Предложението предвижда проучване и добив на природен газ в четири участъка: „Рогозина”, „Чернооково”, „Калина” и „Рогозина изток”. Публичните обсъждания се проведат от 16 до 28 октомври.


При проведените проучвателни работи в блок „Добрич“ са локализирани перспективни ресурси, се посочва в доклада. Предстои издаване на сертификат за Търговско откритие и получаване на концесия за добив на природен газ от находище „Спасово”. Инвестиционното предложение очертава рамката на дейностите за 35 годишен период на разработване и експлоатация на газовото находище. Добивът през този етап се предвижда да започне през 2018 г. Прогнозно количество газ само за участък „Рогозина“ е 1 млрд куб. метра газ доказани запаси. При разработката на находище „Спасово” ще се прилагат стандартни технологии за сондиране. Предвидената технологична схема е класическа за пренос на природен газ по суша. 
Докладът посочва, че методът на наклоненото сондиране ще позволи  местоположението на новите площадки да бъде определено така, че да не попадат в границите на защитени зони.
Докладът за ОВОС препоръчва да се одобри реализацията на инвестиционното предложение на „РУСГЕОКОМ БГ” ЕАД. НДТ

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ
 


Сходни връзки

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА ГАЗОВО НАХОДИЩЕ „СПАСОВО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди