изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:32 EEST
ДЕЦА ОТ БАЛЧИК ПУСНАХА НА СВОБОДА СПАСЕН И ИЗЛЕКУВАН БУХАЛ    
ЕкологияУченици от Балчик участваха в акция за пускане на свобода на бухал, лекуван в Спасителен център за диви животни в Стара Загора, съобщи Сава Тихолов – началник на отдел „Култура, протокол и връзки с обществеността“ в община Балчик.



Птицата е открита в безпомощно състояние през месец април в двора на болницата и предадена за лечение на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Няколко месеца по-късно бухалът е напълно възстановен и ветеринарните специалисти го върнаха обратно в района, където е открит. 
След като младите еколози от Общинския детски комплекс в Балчик и техни връстници освободиха птицата в района на градския стадион, тя веднага намери подслон в естествената си среда на един от варовиковите хълмове.
Децата приеха да нарекат нощната птица Балик и имаха възможност да научат повече за нейния вид, а някои дори да я докоснат. 
Специалистите от Спасителния център обещаха да направят съпричастни младите си колеги от Балчик и при наблюдението на други птици, като за целта монтират проследяващи устройства при мигриращите видове. НДТ
 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ БАЛЧИК ПУСНАХА НА СВОБОДА СПАСЕН И ИЗЛЕКУВАН БУХАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди