изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:25 EEST
САМОЛЕТ "ПАДНА" КРАЙ ДОБРИЧ, ОГНЕБОРЦИ ЛИКВИДИРАХА ПОСЛЕДСТВИЯТА    
Ред и сигурност Демонстративно пожаро-тактическо учение, организирано и проведено от регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Добрич, се проведе вчера. То бе наблюдавано от областния управител Красимир Кирилов.


    Първата част на занятието се проведе в зала „Европа“ в Областна администрация, където бе презентирана целта на учението пред приъстващите представители на регионални дирекции от Разград, Търговище, Шумен, Силистра и Варна. Задачата бе ограничаване и ликвидиране на последствия от самолетна катастрофа със самолет на селскостопанска авиация, възникнал пожар и промишлен инцидент, свързан с изтичане на пропан-бутан в складовото стопанство за втечнен газ на „Топливо“ АД. Въпреки дъжда, огнеборците от РД ПБЗН Добрич демонстрираха висок професионализъм и заедно с екип от Специализирани дейности – Варна, показаха добро взаимодействие, координация и техника за спряване с инциденти от подобен характер. На територията на „Топливо“ АД, където е паднал селскостопански самолет и се е запалил, пристигнаха екипи, които евакуираха пострадалия пилот и се заеха с ограничаване на пожара и охлаждане на намиращите се в непосредствена близост цистерни с газ.



От мястото на инцидента бе евакуирана влакова композиция. Въпреки възникване на аварийна ситуация и спиране на водоподаване, охлаждането продължи от страна на пожарникарите, определена бе и заразената с инсектицид зона и бяха предприети мерки за защита както на пожарникарите. Участие в учението взеха доброволци от БЧК Добрич, както и екипи на Центъра за спешна медицинска помощ и Областна дирекция МВР. Учението бе наблюдавано и от директора на ОД МВР – Добрич, комисар Николай Спасов.



    В края на демонстрацията директорът на РД ПБЗН Добрич, Дарин Димитров заяви, че ще бъде направен анализ на учението за подобряване на координацията и взаимодействието между институциите и съседните регионални дирекции с цел подобряване на работата за защита на населението. НДТ




 


Сходни връзки

САМОЛЕТ "ПАДНА" КРАЙ ДОБРИЧ, ОГНЕБОРЦИ ЛИКВИДИРАХА ПОСЛЕДСТВИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди