изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:17 EEST
НА ОЩЕ КОМФОРТ, НОВИ ИЗЖИВЯВАНИЯ, СПОРТ И ЕКО ЗАЛАГА АЛБЕНА ЗА 2018 Г.    
Туризъм Новостите във ваканционно селище „Албена“ обяви най-голямата туристическа компания у нас. Оттам обявиха, че ще се подобри комфортът на хотелите в Албена


Ще бъде вдъхнат нов живот на един от най-обичаните хотели на плажа „Добротица“. Само на метри от морето, с модерен дизайн на хотелските стаи, асансьори и обновен ресторант, хотел „Калиакра маре 3***“ ще посрещне първите си гости през пролетта на 2018 година.
С нова 4-звездна хотелска част ще бъдат зарадвани гостите на PrimaSol Ралица Супериор. Реновирането на стаите в хотел „Лора“ ще предложи високо ниво на комфорт в една от най-спокойните зони на комплекса.  
С 4-звезден комфорт ще бъдат изненадани и гостите на 27 обновени вили „PrimaSol Ралица Акваклуб“. Вилите предлагат перфектни условия за спокойна семейна ваканция, благодарение на локацията си в естествен парк, само на минути разстояние от всички удобства в хотел „Ралица“ и „Аквапарк Аквамания“. 
Нова визия на фоайето и подобрени хотелски стаи ще имат четиризвездните хотели „Лагуна Гардън“ и „Лагуна Бийч“. С нов дизайн на ресторанта ще изненадва гостите тризвездният хотел „Вита Парк“.
Ще бъде акцентирано и на 5-звездните продукти на Албена. Хотел „Фламинго гранд“ стартира целогодишна програма с уникални възможности за СПА, балнео и спортен туризъм. Новото бижу на Албена „Paradise blue“ вече постави нови стандарти за лукс и ексклузивно обслужване, което бързо го превърна в хотел за ценители.
Другото направление, в което „Албена“ ще предлага новости, са новите изживявания
Продължава развитието на аквапарк „Аквамания“, който се нареди сред 20-те най-добри водни паркове в Европа в последното класиране на TripAdvisor. Уникалната за България детска зона с водни атракции е само част от разширението на парка за лято 2018. Проектирани от канадския лидер на пазара ProSlide новите съоръжения ще увеличат капацитета на „Аквамания“ с 1 000 гости.
Тризвездният хотел „Ком“ става четвъртият хотел, който ще е част от голямото семейство на „Акваклуба“. За сезон 2018 всички гости на хотела имат включен вход в аквапарка, като част от програмата All inclusive Plus. Новият продукт в „Ком“ включва също подобрения в хотелските стаи и ресторанта. 
Спортът на първо място
Нов открит басейн с олимпийски размери ще допълни възможностите за спорт в Албена. Съоръжението ще бъде разположено в парковата част на комплекса, в близост до хотелите „Алтея“ и „Панорама“ и ще отговаря на всички стандарти на FINA за провеждане както на тренировки, така и на водни състезания от международен ранг.
Тенис центърът ще продължи успешния си международен календар от събития, сред които Royal Cup през юни, в който взеха участие състезатели от над 15 държави. 
В модерния център за езда гостите на комплекса могат да усвоят тънкостите на аристократичния спорт при лицензирани инструктори, а най-романтичните сред тях да опитат разходка по плажа преди залез слънце.   
Зелена мисия
Туристическата компания продължаваме да инвестира 1 евро от всяка нощувка в Албена в "зелени" проекти. Защитава биоразнообразието в резерват Балтата и съхранява чистотата на плажа и морската вода. „Албена“ АД произвежда 50% от пресните плодове, зеленчуци, сок и вино в своите градини. Управлява отпадъците чрез уникална инсталация за производство на биогаз от органични отпадъци, която създава чиста зелена енергия.
Ограничава вредните емисии във въздуха чрез лимитиране на трафика на автомобили в комплекса. Създава нови паркоместа, но и сигурни пешеходни зони.
Компанията ще използва еко алтернативи за вътрешен транспорт - електрически коли и автобус. Тази година бе монтиран първият в България ескалатор, свързващ хотелите в парковата зона на Албена с плажа. В началото на сезон 2018 ще бъде монтирано и второ съоръжение, с което ще бъде осигурено постоянно движение в двете посоки.
Ще се увеличи делът на използваната енергия от възобновяеми източници чрез изграждане на нови соларни панели в четири от хотелите ни. Работи се по разширяване на мотиноринга на енергийната система на курорта.
„Албена“АД инвестира в мониторингова система за намаляване на загубите на питейна вода и система за оптимално поливане на парковите пространства.
В резултат на това пет от хотелите в Албена - Paradise Blue, Фламинго Гранд, Калиакра, Гергана и Лагуна Гардън ще бъдат сертифицирани по програмата за устойчиво развитие TraveLife.
НДТ
 


Сходни връзки

НА ОЩЕ КОМФОРТ, НОВИ ИЗЖИВЯВАНИЯ, СПОРТ И ЕКО ЗАЛАГА АЛБЕНА ЗА 2018 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди