изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:49 EEST
ДИЯНА ДИМОВА ОТ УЧИЛИЩЕТО В С. ДУРАНКУЛАК СПЕЧЕЛИ ОБЛАСТНИЯ КРЪГ В КОНКУРС ЗА РИСУНКА    
КултураДаяна Димова от ОУ „Св.Кл.Охридски“ село Дуранкулак получи грамота и предметни награди за участието си в Областния конкурс „С очите си видях бедата“. Пред всички съученици и учители, наградата й връчи мл.инспектор Кристияна Енчева от РС ПБЗН-Шабла.

Награда получи и от директорът на училището, Маргарита Тодорова, която поздрави Даяна за успеха й и каза, че тя е гордост за учителите и родителите си.
Даяна Димова участва в конкурса с рисунка, която е отличена с първа награда на Областния кръг на конкурса.
„От 2002 година насам конкурсът се провежда ежегодно и почти всяка година от това училище има не само участници, но и наградени – две трети награди. Тази година от община Шабла участваха четири деца, но добрата новина за Даяна разбрахме на нашия празник – 14 септември.“ – каза инспектор Енчева и допълни, че противопожарната култура е важна и необходима за подрастващите. Пожела на всички да продължават да рисуват.
Наградената рисунка пресъздава две природни бедствия: земетресение и наводнение. На Даяна й предстои участие в Националния кръг на конкурса, който е и международен.
Петокласничката разказа, че съучениците й се радват за нея и я поздравяват.
Очакванията на Даяна са големи, защото е с нагласата да спечели сред многото ученици от професионални и профилирани училища.
Конкурсът „С очите си видях бедата” е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.
Тематично конкурсът обхваща познанията на подрастващите, свързани с основни познания за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, първа долекарска помощ, дейностите на Единната спасителна система. НДТ



 


Сходни връзки

ДИЯНА ДИМОВА ОТ УЧИЛИЩЕТО В С. ДУРАНКУЛАК СПЕЧЕЛИ ОБЛАСТНИЯ КРЪГ В КОНКУРС ЗА РИСУНКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди