изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:56 EET
Осъдиха на 7 години затвор мъж от Балчик за умишлен палеж на къща    
Ред и сигурностСъстав на Окръжен съд - Добрич постанови присъда от 7 години лишаване от свобода при първоначален строг режим срещу Георги Б. от Балчик. 55-годишният мъж беше признат за виновен в това, че на 16 декември миналата година, около 21.00 часа в Балчик е запалил къща, като пожарът е представлявал опасност за живота на тримата обитатели на жилището - съпругата и дъщерята на подсъдимия, и брата на съпругата му, който живеел в същия дом.

От деянието са последвали значителни вреди в общ размер на 21 560 лева. Върху едноетажната къща, която е оценена на 23 671 лв., са нанесени поражения за 15 012 лева, а щетите от изцяло изгорелите движими вещи се изчисляват на 6 548 лева.
В обвинителния акт се сочи, че във вечерните часове в деня на престъплението подсъдимият влязъл в кухнята на къщата с бутилка от минерална вода, в която имало бензин, изсипал течността навсякъде, а после със запалка я възпламенил. Обитателите на дома успели да излязат навън, но пожарът се разпространил в останалата част на къщата и причинил значителни вреди на цялото жилище, което е собственост по наследство на жената и нейния брат.
От данните по делото става ясно, че подсъдимият е извършил деянието в срока на действие на издадена срещу него съдебна заповед по Закона за защита от домашно насилие, с която той бил отстранен от семейното жилище и му била наложена забрана да приближава съпругата и дъщеря си, както и жилището, което обитават, на по-малко от 20 метра.
Постановеният днес съдебен акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.
Окръжният съд потвърди взетата спрямо подсъдимия мярка за неотклонение „задържане под стража“ до влизане на присъдата в сила.
Емилия Укова
Връзки с обществеността

 


Сходни връзки

Осъдиха на 7 години затвор мъж от Балчик за умишлен палеж на къща | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди