изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:33 EEST
Оставиха в ареста мъж, разследван за държане на наркотици с цел разпространение    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич остави без уважение молбата на 32-годишния Исмаил Д. за изменение на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Срещу добричлията е предявено обвинение за това, че на 26 юли т.г. в Добрич в съучастие с 24-годишен младеж от Варна, като извършител, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 220 грама марихуана и 5.3 грама кокаин.

След като се запозна с внесената жалба, материалите по делото и изслуша страните, Окръжният съд не намери основания за промяна на наложената мярка за неотклонение. Съдът прецени, че може да се направи обосновано предположение, че именно задържаният е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. С оглед високата обществена опасност от деянието, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че той следва да остане в ареста. Съдът аргументира преценката си с тежестта на повдигнатото обвинение, голямото количество на намерения наркотик, както и с обремененото съдебно минало на задържания, който е осъждан неколкократно. Постановеният от Окръжния съд съдебен акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.
Емилия Укова
Връзки с обществеността

 


Сходни връзки

Оставиха в ареста мъж, разследван за държане на наркотици с цел разпространение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди