изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:14 EEST
Община Добрич започва предоставянето на топъл обяд по проект "Грижа за по-добър живот"    
НовиниОбщина град Добрич съобщава,че от 02.10.2017г. от 10,30 часа до 13,30 часа  всеки работен ден започва предоставянето на топъл обяд на одобрените потребители по проекта „Грижа за по-добър живот”договор  BG05FMOP001-3.002-0172-C01 “ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица Операция тип 3: ”Осигуряване на топъл обяд -2016-2019” BG05FMOP001-3.002.

Храната ще се приготвя в Домашен социален патронаж и ще се предоставя в определените за целта пунктове: разливна към Клуб на пенсионера, находящ се на ул.”Отец Паисий”№82 и  Храм”Света Троица”. Всеки одобрен потребител може да се информира за съответния пункт, в който е разпределен от списъците изнесени пред офиса на проекта Корпус 3 /бивш партиен дом/, етаж 11 и на сайта на община град Добрич.
Одобрените представители на целевите групи ще получават безвъзмездно топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб всеки работен ден  в периода на реализиране на дейностите по проекта.
Договорът по проект ”Грижа за по-добър живот” BG05FMOP001-3.002-0172-C01 и Допълнителното споразумение към него е подписан между Община град Добрич и Агенция за социално подпомагане.
Изпълнението на проекта цели:
Допълване, надграждане и разширяване на обхвата на действащата национална програма за подпомагане на обществените трапезарии, както и намаляване на броя на живеещите в бедност лица чрез подпомагането им с храни, с оглед задоволяване на основно материално лишение. Проектът включва и изпълнение на дейности, предвидени в допълнение към разпределението на храна и /или на основно материално подпомагане с цел намаляване на социалното изключване и/или справяне с извънредни  социални ситуации по устойчив начин, изразяващи се в индивидуално/групово консултиране, подкрепа и съдействие,
реализирани в отговор на установени конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи/.
Проектът е на стойност  130 510,60 лв. за срок от 17 месеца в рамките на 356 работни дни и ще подпомогне 110 представители на целевите групи.



 


Сходни връзки

Община Добрич започва предоставянето на топъл обяд по проект "Грижа за по-добър живот" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди