изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:10 EEST
ЗАПОЧНА ПОДПИСКА СРЕЩУ ДОБИВА НА ГАЗ В ДОБРУДЖА    
ОбществоМладежи от Генерал Тошево инициираха подписка във връзка с инвecтициoннo пpeдлoжeниe на "Русгеоком БГ". Целта им е спасението на водата и почвата на най-плодородния район на страната, на живота и здравето на местните хора. Исканията на подписката са да не се допуска добив на газ на територията на Добруджа. Инициаторите са категорични, че има големи рискове за замърсяване, независимо от одобрението на РИОСВ - Варна. Находищата в Добруджа от природен, шистов или въглищен газ са дълбоко залегнали, минимум на 2 км. - под водоносния слой.

Само за 2 дни са събрани над 200 подписа в търговски обекти и заведения в град Генерал Тошево. Инициативата вече обхвана и селата Кардам, Изворово, Писарово и Спасово. До дни ще започне събирането на подписи и в Сърнино, Сираково, Преселенци, Рогозина и др.
Подписите, събрани от жителите на всяко отделно село, ще бъдат внасяни преди общественото обсъждане в съответното населено място на инвecтициoннoто пpeдлoжeниe "Разработване и усвояване на находище „Спасово” в блок „Добрич”, включващо четири участъка: „Рогозина”, „Чернооково”, „Калина” и „Рогозина изток” за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич".
Последното от деветте обсъждания е на 28 октомври в Генерал Тошево. До тогава ще продължи събирането на подписи. Подписката ще бъде внесена в местната общината, ще бъде адресирана и до ресорните министерства. НДТ

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ



 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ПОДПИСКА СРЕЩУ ДОБИВА НА ГАЗ В ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди