изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:22 EEST
ПОРЕДЕН ПРОЕКТ ПО "ЕРАЗЪМ+" СПЕЧЕЛИ СУ "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ"    
ОбразованиеСУ „Свети Климент Охридски“ в Добрич спечели пореден проект пo програма „Еразъм+“, ключова дейност „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики”, сектор „Училищно образование“. Той е озаглавен „Digital and media literacy for sustainable life learning” и е с продължителност две години - до септември 2019 г.


Целта на проекта е да покаже как положителното използване на технологии в класната стая ще модернизира учебния процес. Чрез запознаването с нови ИКТ инструменти учителите ще подобрят своите умения и ще продължат да поддържат високия си професионализъм, както и личностно развитие. Това ще повлияе на учебния процес и ще вдъхнови педагогическите иновации и модернизацията.
Употребата на ИКТ (използване на различни дигитални инструменти) развива умения за учене през целия живот. Чрез участието си в проекта учениците ще подобрят комуникативните си умения, критичното мислене, решаване на проблеми; ще развият креативността си, както и ще разширят своите културни, социални и професионални нагласи.
Партньори на СУ „Свети Климент Охридски“ са училища от Латвия, Франция, Турция, Италия и Румъния. Ще бъдат осъществени 5 мобилности, в 3 от които ще участват ученици.
И тази година продължава работата по първия спечелен проект, озаглавен „School Radio Waves“, който е по същата ключова дейност КД 2. Училището е печелило 3 пъти проекти по ключова дейност К1.
Екипът на СУ "Св. Климент Охридски" е поел отговорността да провежда политика, в която водеща роля имат образованието, възпитанието и личностното развитие на децата. "Ние съзнаваме, че светът около нас непрекъснато се променя и обновява. Затова и посрещаме тези нужди като предоставяме възможността на нашите учители и ученици да участват в подобни проекти. Вярваме, че това е пътят към съвременното образование и продължаваме да насърчаваме и мотивираме колектива и възпитаниците си", споделят от учебното заведение. НДТ


 


Сходни връзки

ПОРЕДЕН ПРОЕКТ ПО "ЕРАЗЪМ+" СПЕЧЕЛИ СУ "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди