изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:58 EEST
И ДЖОН ЛОУТЪН НАПУСНА КАВАРНА, ЗАЩОТО ГРАДЪТ ОСТАНАЛ БЕЗ ДУША    
Новини „И Джон Лоутън напусна Каварна. Днес той си продаде апартамента и приключи с града ни”, написа в профила си във Фейсбук вчера бившият кмет на морския град Цонко Цонев. Вчера легендарният вокалист на „Юрая Хийп” Джон Лоутън и съпругата му Ирис Лоутън продадоха собствения си апартамент в Каварна и напускат бившата столица на рока.


„Джон Лоутън ми съобщи преди няколко месеца, че иска да продаде жилището си, защото е потресен от това, което се случва в Каварна. Според него, Каварна е останала без душа. Рокът е умрял и е отстъпил място на казачока, което той не може да приеме, при условие, че той притежава жилището от 2007 година и винаги е идвал с удоволствие тук не само да пее, но и да почива”, обясни бившият кмет Цонко Цонев.
Джон е роден в Обединеното кралство, но веднага определи Каварна и България като свой дом. 
За първи път Джон Лоутън посещава България през 2004 година по покана на кмета Цонко Цонев, за да пее с Б.Т.Р. Оттогава рок легендата събираше всяка година в нощта срещу 1 юли хиляди фенове на култовото място Огънчето край село Камен бряг и при първите лъчи на изгряващото юлско слънце местността се огласяше от великата песен „Джулай Морнинг”, изпята от Джон Лоутън и Б.Т.Р.
Семейство Лоутън станаха собственици на апартамент от около 80 кв. м. в баровския комплекс Royal Cov, разположен в крайбрежната зона на Каварна, на стотина метра от залива срещу нос Чиракман. Апартаментът има 2 стаи и кухня и е с източно изложение.
Рок легендата обиколи страната с десетки концерта, направи поредица документални филми „Джон Лоутън представя...”
„Джон Лоутън напусна Каварна, но не и България. Догодина той отново ще е в Тутракан за Джулай Морнинг”, бе категоричен Цонко Цонев.  НДТ


 


Сходни връзки

И ДЖОН ЛОУТЪН НАПУСНА КАВАРНА, ЗАЩОТО ГРАДЪТ ОСТАНАЛ БЕЗ ДУША | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди