изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:13 EEST
1000 лева глоба за шофьор, карал мотопед с регистрационна табела, издадена за друго превозно средство    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич потвърди решение на Районния съд в града, с което 66-годишният Хасан Х. е бил глобен с 1000 лева. На първа съдебна инстанция добричлията е бил признат за виновен  в това, че е управлявал мотопед, като си служил с табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство. Нарушението му било засечено на 30 май т.г. по ул. „Кубадин” в Добрич от полицейски служители.

За извършеното деяние мъжът е бил освободен от наказателна отговорност и му е било наложено административно наказание глоба в размер на 1000 лева.
Подсъдимият чрез защитника си обжалваше пред втората съдебна инстанция това решение с искане за неговата отмяна и постановяване на оправдателна присъда. Представителят на прокуратурата пледира за потвърждаване на решението като правилно и законосъобразно.
Добричкият окръжен съд, като прецени доводите в жалбата, доказателствата по делото и становищата на страните в съдебното заседание, не намери причини за отмяна на постановеното решение. Окръжните магистрати определят като неоснователни изложените от защитата доводи, че подсъдимият следва да бъде оправдан поради малозначителност на извършеното от него деяние. От обясненията на самия подсъдим е видно, че той и друг път е управлявал мотопеда с регистрационната табелата на друго превозно средство, което сочи за упоритост от негова страна в нарушаването на закона и в никакъв случай не може да обоснове малозначителност, коментира съдебният състав.
Воден от посочените съображения Добричкият окръжен съд  потвърди решението на първата съдебна инстанция. Постановеният съдебен акт е окончателен.
Емилия Укова
Връзки с обществеността

 


Сходни връзки

1000 лева глоба за шофьор, карал мотопед с регистрационна табела, издадена за друго превозно средство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди