изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:39 EEST
ШАМПИОНИ СЕ ВРЪЩАТ НА ТЕПИХА ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ВЕТЕРАНИ В ПЛОВДИВ    
Спорт Повече от 750 участници от над 50 страни са заявили до момента участие в Световното първенство по борба за ветерани, което ще се проведе в Многофункционалната спортна зала "Колодрума" в Пловдив.

Това стана ясно на пресконференция в общината с участието на заместник-кмета Георги Титюков, председателя на Организационния комитет Ангел Ангелов, Цено Ценов - вицепрезидент на Световната федерация по борба /UWW/ и президент на Европейската федерация по борба, Теодорос Хамаков - вицепрезидент на Европейската федерация по борба, който е и технически делегат към UWW за първенството.
Шампионатът ще се проведе от 10 до 15 октомври, като церемонията по официалното откриване е утре от 18 часа в "Колодрума". Елиминациите в различните категории са от 9 до 14 часа, а финалите - от 18.00 до 21.30 часа. Входът е свободен, съобщават организаторите.
Публиката ще има възможност да наблюдава схватки между световни сили в борбата като Съединените щати, Русия, Турция, Иран и др. Гостите пристигат с големи отбори, които включват олимпийски, световни и европейски медалисти.
Председателят на Организационния комитет Ангел Ангелов и вицепрезидентът на Световната федерация по борба /UWW/ и президент на Европейската федерация по борба Цено Ценов благодариха за подкрепата на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кмета Георги Титюков и екипа от общината. Те изразиха увереност, че това първенство ще бъде едно от най-добрите в календара на Световната федерация по борба, което ще даде възможност на града да кандидатства и за домакинството на други престижни събития.
Една от големите атракции в турнира ще бъде Иван Цонов, олимпийски вицешампион от Сеул 88, който понастоящем е помощник треньор в националния отбор по свободна борба. Световения и европейски шампион Николай Паслар също се връща на тепиха, но след сравнително кратка пауза от 3 години. Той извърши истинско геройство, като за три месеца свали над 20 кг, за да влезе в категория до 78 кг. Именно желанието му за намаляване на теглото дава допълнителен стимул на 37-годишния ас да вземе решение да се състезава отново.
 


Сходни връзки

ШАМПИОНИ СЕ ВРЪЩАТ НА ТЕПИХА ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ВЕТЕРАНИ В ПЛОВДИВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди