изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:07 EET
БРАВО НА ВИК - ДОБРИЧ! ДЕСЕТ ДНИ ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА Е БЕЗ ВОДА    
Здраве В района на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич от десет дни има постоянни аварии и тя е без или с много слабо водоподаване, алармира изпълнителният директор на здравното заведение д-р Трифон Йорданов. В редките случаи, когато има вода, тя е с много слабо налягане и не може да достигне до горните етажи. По думите му, когато има вода тя стига едва до 4-5 етаж, което е крайно недостатъчно.

Налягането трябва да бъде такова, че да доставя вода и до 6, 7 и 8 етаж на сградата.
Това постовя под угроза функционирането на отделения, тъй като, освен за стационарно болните, вода е нужна и за клинична лаборатория, за хемодиализно отделение, които не могат да работят без нея. В клиничната лаборатория се извършват изследвания на целия поток от спешни пациенти.
Болницата има резервен водоем, но неговия капацитет много бързо се изчерпва, а има дни, в които няма вода в продължение на 20 часа, посочи д-р Йорданов.
Той съобщи, че е алармирал за проблема както ръководството на „ВиК Добрич”, така и областния управител. Тази ситуация не само е неприятна, но поставя под въпрос функционирането на болницата, посочи изпълнителният директор.
Обясни, че проблемът е възникнал след като миналата година водното дружество е оставило болницата свързана само към един водопровод, а преди това то е било подсигурено от два водоизточника.
За проблема с липсата на вода е информиран и областния управител, коментира още д-р Трифон Йорданов. Болницата е институция, която обслужва пациенти в спешен порядък и има  социална функция и  би следвало да бъде подсигурена с водоподаване и това да става от два източника, допълва медикът. НДТ



 


Сходни връзки

БРАВО НА ВИК - ДОБРИЧ! ДЕСЕТ ДНИ ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА Е БЕЗ ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди