изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:39 EET
Китайските валутни резерви се повишават за осми пореден месец през септември    
Китай

Китайските валутни резерви се повишават за осми пореден месец през септември, след като опасенията за изтичането на капитали отслабнаха, съобщи Ройтерс, позовавайки се на данни на китайската централна банка. Валутните резерви възлизат на 3,1085 трлн. щатски долара към края на септември, като се повишават с 16,98 млрд. долара спрямо предходния месец. Увеличението през миналия месец последва ръста от 10,81 млрд. долара през август.

P1030334  P1030304  P1030296




За първи път от юни 2014 г. насам валутните резерви на Поднебесната империя се покачват в продължение на осем поредни месеца, като общата сума достигна най-високото си ниво от 2016 г. насам.

През януари валутните резерви на Китай паднаха под 3 трлн. щатски долара, но стабилизирането на юана помогна за плавното им нарастване от февруари насам.

В същото време китайската икономика е нараснала с 6,9% през първата половина на годината, като потреблението, услугите и новите икономически сектори, ориентирани към иновациите, добиват все по-голяма роля за икономиката. Окуражени от това, световните институции, между които и Международният валутен фонд (МВФ), повишават прогнозите си за БВП на страната.

Данни за растежа на БВП за третото тримесечие се очаква да излязат на 19 октомври, като прогнозите на Goldman Sachs са за растеж от 6,9%.

Данните на централната банка показват също, че златните резерви на страната се свиват до 76,01 млрд. долара до края на септември от 77,7 млрд. долара месец по-рано.

http://www.investor.bg

 


Сходни връзки

Китайските валутни резерви се повишават за осми пореден месец през септември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди