изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:20 EEST
ВОДОПЛАВАЩИТЕ ПТИЦИ В ДОБРИЧ ИМАТ СОБСТВЕНА КЪЩА    
Екология Строителите са доброволци и вярват, че запазването на природата е важно за всички
Нова придобивка в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Водоплаващите птици вече имат топло място за презимуване - собствена къща, съобщи bTV.



Къщата за птиците е изцяло екологична. Строителите са доброволци - хора с различни професии, които вярват, че запазването на природата е важно за всички.
"С усмивки и весело настроение не е трудно. Просто е по-бавно от традиционното строителство, защото всичко се прави, пренася и бърка на ръка. Но е много забавно. Зоопаркът беше подходящо място да направим първия експеримент и всъщност това е един архитектурен, социален, конструктивен и въобще експеримент във всички аспекти." арх. Красимир Пампоров.
Остава да се довършат последните 20-тина сантиметра от стените, направени от кал, слама и пясък. Да се сложат прозорците и вратата и да се украси фасадата.
Севдалина Венкова, директор на зоопарка, посочи, че къщичката от глина ще бъде напълно готова за следващата година и в нея ще се подслонят  основно патици и гъски.
Къщата в зоопарка е началото на по-голям проект на екосдружение "Доброжънци",  които мечтаят един ден в Добрич да има цяло екоселище. НДТ
 


Сходни връзки

ВОДОПЛАВАЩИТЕ ПТИЦИ В ДОБРИЧ ИМАТ СОБСТВЕНА КЪЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди