изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:34 EEST
ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ ЗА ПОЕМАНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН КРЕДИТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ТЕРВЕЛ    
НовиниПублично обсъждане на проект, за който Община Тервел планира да бъде финансиран чрез поемане на дългосрочен общински дълг, организират от кметството. Проектът е за рехабилитация на главната улица на село Безмер, която в цялата си дължина от 1890 м. Ремонтът й не може да бъде финансиран по Програма за развитие на селските райони или чрез друг източник на изцяло или частично безвъзмездна финансова помощ.

Състоянието на пътната настилка на главната улица в село Безмер е изключително тежко. Обектът е изграден през 70-е години на миналия век. Поради големия му обем, не е извършван основен ремонт. През 2014/ 2015 година чрез проект по ПРСР 2007-2013 бе рехабилитиран водопроводът, който представлява подземна инфраструктура, положена под цялата дължина на трасето на главната улица. Този ремонт, макар и безспорно необходим, тъй като чрез него се преустановяват авариите на водопровода по главната улица, доведе до последващи дефекти по пътната настилка. С течение на времето в някои от участъците улицата стана непроходима.
Стойността на проекта е 743 341,10 лв. без ДДС или 892 009,32 лв. с ДДС. Предвижда се да бъде финансиран чрез дългосрочен общински дълг, разсрочен за изплащане за срок от до 10 години. Начин на обезпечаване ще е залог по реда на закона за особените залози на собствени приходи на Община Тервел.
Обсъждането ще се проведе на 19 октомври от 16 в залата за заседания в сграда на Общинска администрация Тервел. НДТ
 


Сходни връзки

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ ЗА ПОЕМАНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН КРЕДИТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди