изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:11 EET
АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД ПОТВЪРДИ АРЕСТА НА РАЗСЛЕДВАН ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА АМФЕТАМИНИ    
Ред и сигурностВарненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ определена спрямо Добромир Проданов, привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР – Добрич за разпространение на амфетамини. Втората съдебна инстанция намери за правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд - Добрич от края на м.септември, с което е 25 годишният мъж е бил първоначално задържан под стража.


Пресслужбата на съда припомня, че Проданов е бил задържан от органите на реда на 26 септември и то в момент, когато е продавал на друго лице амфетамини. Иззетата по време на задържането дрога е била 42,3 грама амфетамини, саморъчно свита цигара марихуана и електронна везна.
Апелативният съд във Варна днес сподели аргументите на ОС – Добрич, с които Добромир е бил задържан под стража. Събраните до настоящия момент гласни свидетелства –показанията на полицейските служители, на лицето, закупилоамфетамини и иззетите веществени доказателства, водят и този съд до обосновано предположение, че Проданов е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Деянието е тежко по смисъла на закона и с висока обществена опасност.
Втората съдебна инстанция потвърждава и извода, че съвсем реална е опасността младият мъж да се укрие или да извърши престъпление. Основанията за това се крият в съдебното минало на обвиняемия. Добромир е осъждан вече два пъти. Веднъж с условна присъда на РС - Добрич - за държане на високорисково наркотично вещество на стойност около 12 000 лева. В изпитателния срок по това условно осъждане, той е извършил кражба, за която ОС - Добрич му е наложил наказание „пробация“, изтърпяно през месец декември 2015 г..Две години по късно Проданов отново е заловен с високо рисково наркотично вещество при това в процес на продажба.
Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава задържането под стража на Добромир Проданов, привлечен като обвиняем за разпространение на амфетамини в Добрич не подлежи на обжалване. НДТ


 


Сходни връзки

АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД ПОТВЪРДИ АРЕСТА НА РАЗСЛЕДВАН ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА АМФЕТАМИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди