изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:14 EEST
Митничари останаха втрещени от това, което намериха в д*петата на 11 пътници    
По света Митничари спипаха десетина контрабандисти, скрили злато в ректума си. Това съобщиха индийски служители. Индия е втора в света по потребление на злато и контрабандата нараства с увеличаването на митата върху благородния метал през 2013, който се използва широко в религиозни празници и на сватби. По официални данни през 2016 в Индия са внесени 120 тона контрабандно злато.

Митническите власти действали по сигнал и задържали в неделя група „мулета” на злато веднага след като самолетът им от Шри Ланка кацнал в южния град Мадурай. „Единадесет пътници бяха скрили между 32 и 50 грама злато в ректумите си. Други 17 бяха скрили злато в багажа си”, съобщи представител на службата по данъчно разузнаване. Цената на цялото количество контрабандно злато е над 30 млн. рупии (500 000 долара). Търсенето на злато достига най-висока точка в края на годината с настъпването на сезона на сватбите, когато се прави и подготовка за големите хиндуистки празници Дивали и Дусера, пише Канал 3. Златните кюлчета, скривани в тялото, обикновено са увити в найлон и са с форма на батерия, за да е по-лесно поставянето и изваждането им. Контрабандистите скриват златото преди да минат проверка, а в самолета изваждат контрабандната стока от тялото си, така че пътуват удобно. Непосредствено преди приземяване отново скриват златото, разказва митнически служител.

https://www.blitz.bg
Митничари спипаха десетина контрабандисти, скрили злато в ректума си. Това съобщиха индийски служители. Индия е втора в света по потребление на злато и контрабандата нараства с увеличаването на митата върху благородния метал през 2013, който се използва широко в религиозни празници и на сватби. По официални данни през 2016 в Индия са внесени 120 тона контрабандно злато. Митническите власти действали по сигнал и задържали в неделя група „мулета” на злато веднага след като самолетът им от Шри Ланка кацнал в южния град Мадурай. „Единадесет пътници бяха скрили между 32 и 50 грама злато в ректумите си. Други 17 бяха скрили злато в багажа си”, съобщи представител на службата по данъчно разузнаване. Цената на цялото количество контрабандно злато е над 30 млн. рупии (500 000 долара). Търсенето на злато достига най-висока точка в края на годината с настъпването на сезона на сватбите, когато се прави и подготовка за големите хиндуистки празници Дивали и Дусера, пише Канал 3. Златните кюлчета, скривани в тялото, обикновено са увити в найлон и са с форма на батерия, за да е по-лесно поставянето и изваждането им. Контрабандистите скриват златото преди да минат проверка, а в самолета изваждат контрабандната стока от тялото си, така че пътуват удобно. Непосредствено преди приземяване отново скриват златото, разказва митнически служител.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/mitnichari-ostanakha-vtreshcheni-ot-tova-koeto-namerikha-v-dpetata-na-11-ptnitsi_news549917.html
 


Сходни връзки

Митничари останаха втрещени от това, което намериха в д*петата на 11 пътници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди