изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:01 EEST
АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ УЧАСТВА В ЕВРАЗИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ    
КултураМладият добрички автор и певец Александър Петров се завърна от участие в Евразийския международен фестивал на културите. Форумът се проведе в столицата на белоруската Полесия Пинск от 3 до 6 ктомври. Той имаше няколко направления: театър, изобразително изкуство, литература и музика. Александър Петров взе участие в литературен фестивал „Осанна“ в рамките на фестивала от квотата на Славянска академия. Той бе най-младия автор на литературния фестивал.


Поети и майстори на словото от различни точки на земята се събраха заедно, за да споделят своето творчество, вдъхновение и възгледи за света. Почетните гости - членове на съюзите на писателите от Русия, България, Литва, САЩ и Израел, споделиха опит и разказаха за силата на думите.
Първия ден свои стихове четоха участници във фестивала от Литва, България, Русия и почетните гости. Свои стихове чете на български Александър Петров, а преводът им на руски език бе на поетесата Анна Мартинчик от Беларус.
Във втория ден звучаха песни от различни жанрове: фолк, поп, рок, бардовски песни и класически вокал. Александър изпълни две песни – “Болката отляво” и Human.

Участието на Александър във фестивала беше успешно и запомнящо се, защото освен със стиховете си, а и с изпълненията на песните той успя да плени публиката и да спечели много нови приятели.
Сред почетните гости на литературния фестивал бяха Анжела Димчева: /България/ – поет, литературен критик, журналист, основател и редактор на  Sofia Ars Net, член на Съюза писателите в България; Михаил Поздняков /Беларус/– член на управителния съвет и Президиума на Съюза на писатели на Беларус; Марк Ахмеджанов /Англия/ – директор на издателство в Англия, организатор на Literature Festival, зам.-председател на Евразийската творческа гилдия в Лондон; Анатолий Аврутин /Русия/ - член-кореспондент на Руската Академия за поезия и Петровската Академия на науките и изкуствата и др. Включиха се и на живо чрез видео и поетесите и изпълнителки на авторска песен Валентина Гиндлер /САЩ/ и Фаина Судкович /Израел/.
В рамките на фестивала бе тържествено открита съвместна белоруско-китайска изложба от картини на художници от Беларус и Китай. Всички участници имаха възможност да разгледат изложбата и да се насладят на изяществото и красотата на картините. НДТ


 


Сходни връзки

АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ УЧАСТВА В ЕВРАЗИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди