изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:36 EEST
НАД 400 ДУШИ В ПОДПИСКА ПРОТИВ ДОБИВА НА ГАЗ В ДОБРУДЖА    
Екология Подписаните граждани заявяваме, че сме изцяло против всяко действие, свързано с проучване за находища или добиване на природен, шистов или въглищен газ, съобщи Радио „Варна”.


НЕ ЖЕЛАЕМ ЗЛАТНА ДОБРУДЖА ДА БЪДЕ ОТРОВЕНА ПРИ ФРАКИНГ, ПОДПАЛВАНЕ НА ВЪГЛИЩНИ ПЛАСТОВЕ, ПРОМИВАНЕ С ВОДА, ПРИМЕСЕНА С ХИМИКАЛИ И ДРУГИ ДЕЙНОСТИ ЗАМЪРСЯВАЩИ ПОЧВА И ВОДА,  БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЯ ФИРМА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ОТ ТЯХ.
Инициаторите са против  инвecтициoннoто пpeдлoжeниe на "Русгеоком БГ". Целта им е спасението на водата и почвата на най-плодородния район на страната, на живота и здравето на местните хора.
Инициативата вече обхвана и селата Кардам, Изворово, Писарово и Спасово. До дни ще започне събирането на подписи и в Сърнино, Сираково, Преселенци, Рогозина и др.
Исканията на подписката са да не се допуска добив на газ на територията на Добруджа. Инициаторите са категорични, че има големи рискове за замърсяване, независимо от одобрението на РИОСВ - Варна. Находищата в Добруджа от природен, шистов или въглищен газ са дълбоко залегнали, минимум на 2 км. - под водоносния слой.
Подписите, събрани от жителите на всяко отделно село, ще бъдат внасяни преди общественото обсъждане в съответното населено място на инвecтициoннoто пpeдлoжeниe "Разработване и усвояване на находище „Спасово” в блок „Добрич”, включващо четири участъка: „Рогозина”, „Чернооково”, „Калина” и „Рогозина изток” за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич".
Последното от деветте обсъждания е на 28 октомври в Генерал Тошево. До тогава ще продължи събирането на подписи. Подписката ще бъде внесена в местната общината, ще бъде адресирана и до ресорните министерства. НДТ

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ 
 


Сходни връзки

НАД 400 ДУШИ В ПОДПИСКА ПРОТИВ ДОБИВА НА ГАЗ В ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди