изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:48 EEST
„РУСГЕОКОМ БГ”: НЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ НИКАКВИ ДЕЙНОСТИ НА ГАЗОВИЯ СОНДАЖ В РОГОЗИНА    
Новини Поради изключително високия обществен интерес и с цел прозрачност и информираност на гражданите за хода на дейностите в блок „Добрич”, Община Генерал Тошево отправи официално запитване в края на миналата седмица до пълномощника на „Русгеоком БГ” ЕАД. Чрез него кметът на Община Генерал Тошево изиска информация за това на какъв етап са предварителните дейности по отношение на инвестиционно предложение „Разработване и усвояване на находище „Спасово” в блок „Добрич”, включващо четири участъка:

„Рогозина”, „Чернооково”, „Калина” и „Рогозина изток” за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич” и извършват ли се в момента технически, проучвателни или други дейности от страна на „Русгеоком БГ” ЕАД  на територията  на находище „Спасово”, блок „Добрич”.
С писмо с изходящ №20-10/ РГК от 11 октомври, постъпило вчера в Общинска администрация Генерал Тошево, от „Русгеоком БГ” ЕАД уведомяват, че всички дейности по търсене и проучване са приключили на 5 март 2014 година и след тази дата на територията на находище „Спасово”, блок „Добрич” не са извършвани никакви други дейности. Площадката се охранява и периодично се прави инспекция на състоянието й.
Проверка на служители на Общинска администрация установи, че действително, освен наличието на охрана на имота в землището на с. Рогозина, където се извърши проучвателния сондаж, друга дейност не се осъществява.
Община Генерал Тошево счита за свой основен приоритет  осигуряването на прозрачност на обществено значими проекти, намерения и прояви. Затова ще продължи да спазва поетите пред гражданите ангажименти, като регулярно ще изисква информация, относно инвестиционното предложение, касаещо добива на газ в блок „Добрич". НДТ

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ
 


Сходни връзки

„РУСГЕОКОМ БГ”: НЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ НИКАКВИ ДЕЙНОСТИ НА ГАЗОВИЯ СОНДАЖ В РОГОЗИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди