изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:52 EET
Променят устава на Китайската комунистическа партия заради Си Дзинпин    
Китай Китайската комунистическа партия ще промени устава си, като най-вероятно ще включи в него политическите мисли и теории на президента Си Дзинпин, предава Reuters, цитиран от Фокус. Това ще се случи на предстоящия партиен конгрес на китайската управляваща партия.

ЦК на партията прие предложение за промяна на партийния устав, което ще бъде поставено за формално одобрение на конгреса.

В дълго комюнике, което бе пуснато от партията, се казва, че през последните пет години Китай е пожънал огромни успехи под водачеството на Си Дзинпин.

Ако името на Си Дзинпин бъде включено в партийния устав, китайският лидер ще бъде фактически издигнат до нивото на предишни лидери изразено в официално приетите теории на Мао Дзедун и Дън Сяопин. Предшествениците на Дзинпин също направиха промени, но имената им не бяха включени в партийния устав.

Дзян Дзъмин е въвел „трите представителства“, които възприемат частните предприемачи в устава, докато предшественика на Си Дзинпин, Ху Дзинтао прие в устава доктрината си на „научно развитие“ на икономиката.

Очаква се сега ККП да приеме „четирите изчерпателни“ на Си Дзинпин, а именно изграждането на умерено проспериращо общество, засилването на реформите, върховенството на закона и партийната дисциплина. http://pik.bg

 


Сходни връзки

Променят устава на Китайската комунистическа партия заради Си Дзинпин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди