изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:10 EEST
Огненият кошмар в САЩ продължава: десетки жертви и 900 изчезнали /ВИДЕО/    
По света Броят на хората, намерили смъртта си в горските пожари в северната част на Калифорния се увеличи до 31 души, а местните власти предупредиха, че условията ще се влошат, съобщава Би Би Си (BBC).

Около 900 души са в неизвестност и се водят изчезнали, след като най-малко 22 пожара бушуват в прочутия винен район. Повече от 8000 пожарникари се борят с огнената стихия.

Пламъците унищожиха над 3500 сгради, включително много домове, близо 700 км земи и доведоха до разселването на около 25 хил. души.

17 са жертвите в окръг Сонома, други 8 са загинали в окръг Мендосино, четирима са загиналите в окръг Юба и двама в окръг Напа, информираха властите.

Актуализираните цифри за пострадалите означават, че тазгодишните горски пожари са най-смъртоносните в Калифорния от 1933 г., когато 29 души са загинали при пожари в Грифит Парк в Лос Анджелис.

Гъстият дим, който се отделя от стихията замърсява въздуха в радиус от 200 километра, което наложи затварянето на част от училищата.

Силните ветрове, които затрудняваха силно пожарникарите се успокоиха в последните дни, но прогнозите предупреждават, че те ще се завърнат в петък вечерта.  https://www.vesti.bg

 





Живые кадры пожара в Santa Rosa Калифорния

 


Сходни връзки

Огненият кошмар в САЩ продължава: десетки жертви и 900 изчезнали /ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди