изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:05 EEST
ЗАПОЧНА ГАЗИФИКАЦИЯ НА НОВИ УЛИЦИ В ГЕН. ТОШЕВО    
ИкономикаСтартираха строителните дейности по разширяване на газоразпределителната мрежа в Генерал Тошево. Те са обезпечени с 65 000 лева, които след решение на местния парламент, Община Генерал Тошево отпусна на „Добруджа газ” АД.


Целта на общинското дружество е средствата да се инвестират в изграждане на допълнителни трасета към газопроводната мрежа, което ще улесни достъпа за въвеждане в експлоатация на нови абонати. Плануваните строително-монтажни работи за първия етап ще обхванат улиците или част от тях: „Първи май”, „Елин Пелин, „Дочо Михайлов”, „Димитър Петков”, „Никола Петков”, „Патриарх Евтимий”, „Димитър Благоев”, „Иван Вазов” и „Антон Страшимиров”, след което ще започне реалното газифициране на домакинствата, подали заявление за достъп до „синьо гориво”. Полагането на тръбите ще се извършва съгласно нормативните изисквания.
Общинското дружество „Добруджа газ” е заложило в програмата си значително разширяване на териториалния обхват и съкратени срокове за строителство и въвеждане в експлоатация на газоразпределителната мрежа. Затова е изготвена план-схема, съобразена със засиления интерес от страна на потенциалните битови и стопански консуматори.
Припомняме, че на юлската сесия на ОбС в Генерал Тошево с мнозинство се взе решение да бъде увеличен капиталът на общинското дружество „Добруджа газ”. След придобиване на акциите ОбС, като принципал на дружеството, задължи Общото събрание на акционерите да изразходва средствата целево за проектиране и изграждане на газопровод и газопроводна мрежа, и въвеждане в експлоатация на нови абонати. Изпълнението им, освен значителен социален ефект върху икономическия профил на Общината, ще има и екологичен такъв. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ГАЗИФИКАЦИЯ НА НОВИ УЛИЦИ В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди