изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:46 EEST
АНДРЕЙ ГЪЛЪБИНОВ ДОНЕСЕ ПЪРВА ПОБЕДА НА ДЖЕНОА    
СпортБългарският национал Андрей Гълъбинов поведе Дженоа към първа победа през сезона в Серия "А". "Грифоните" удариха с 3:2 Каляри при гостуването си в Сардиния. Нашият футболист откри в осмата минута, а след това Абел Таарабт заби втория гол.

В началото на второто полувреме нападателят на домакините Леонардо Паволети върна едното попадение. Лука Ригони отново изведе генуезците с два гола напред в резултата, а Жоао Педро от дузпа фиксира крайния резултат в 79-ата минута.

Двубоят започна отлично за Дженоа. Таарабт даде извеждащ пас на Гълъбинов и българинът прати топката в мрежата за 1:0. Това е втори гол за нападателя в кампанията. Веднага след това Фабио Пизакане можеше да изравни, но Матия Перин спаси удара му. В 16-ата минута Гълъбинов бе близо да направи 2:0, но диагоналният му шут не намери целта. В 35-ата минута Таарабт не сбърка от границата на наказателното поле. Бившето крило на Фулъм и Милан завърши отлична акция на тима от Генуа. Роденият в Мароко играч бе намерен технично от Лука Ригано, след което последва матиращ изстрел във вратата на Каляри.

Втората част започна със силен натиск на футболистите на Масимо Растели, което даде светкавичен резултат. В 48-ата минута Паволети намали с глава. Това бе първо попадение за стрелеца с екипа на "рособлу". Припомняме, че Каляри купи голаджията през лятото от Наполи срещу рекордна за клуба сума. В 63-ата минута Гълъбинов отново имаше възможност да отбележи, но Алесио Краньо се намеси решаващо. Спасяването коства контузия на вратаря и на игрището се появи бразилецът Рафаел.

Всички въпросителни относно победата на "грифоните" изглежда паднаха в 75-ата минута, когато Ригони бе точен за 3:1. Но само 240 секунди след това халфът Жоао Педро от дузпа мушна петия гол в този зрелищен мач. До края имаше интересни положения и пред двете врати, като шило пред рамката на домакините отново бе Гълъбинов. В крайна сметка трите точки отидоха на сметката на Дженоа.

 


Сходни връзки

АНДРЕЙ ГЪЛЪБИНОВ ДОНЕСЕ ПЪРВА ПОБЕДА НА ДЖЕНОА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди