изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:35 EET
ОБРОЧИЩЕ Е С ОБНОВЕН ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ    
Общество С тържествена церемония бе открит напълно обновен пенсионерският клуб в село Оброчище. В центъра за възрастни хора са инвестирани над 30 хиляди лева от бюджета на Община Балчик – за подмяна на покрива, външната и вътрешна фасада, настилки, санитарен възел, нови мебели.


В най-голямото село на Добричка област живеят около 450 пенсионери. Помещението ще се ползва ежедневно от членовете на клуба, от пенсионерския хор „Текенски напеви”, както и за различни празници и поводи, каза кметът на селището Данаил Караджов. Той преряза лентата на обновената сграда,заедно с общинския кмет Николай Ангелов.
Председателят на клуба Димо Кузманов благодари от името на всички: „След много години се сдобихме с помещение, в което да се събираме за раздумка, репетиция на хоровете, развлечения и спорт. Имаме къде да посрещнем гости от сродни клубове. Благодарим и да ни е честито.”
В поздравлението си към възрастните хора от Оброчище общинският кмет Николай Ангелов припомни обещанието си преди година, че клубът ще бъде реновиран. Обобщи, че се ремонтират шест пенсионерски клуба в община Балчик, като най-много средства са отделени за най-голямото село.
„Всички знаем какво беше състоянието на тази сграда, как сме я променили, за да бъде по-уютна, по-удобна и дом на пенсионерите в село Оброчище. Да сме здрави и дълго време да ползвате тази прекрасна придобивка. Дай боже да правим още много хубави неща”, приветства Ангелов.
Кметът на Оброчище Данаил Караджов продължи: „Може да са дадени най-много пари, но най-много чакахме. Стана един много хубав клуб. След време, като се пенсионирам, и аз да вляза в него с гордо вдигната глава. Да са живи и здрави хората, за да го ползват дълги години.”
В присъствието на официалните гости, членовете на клуба и хора от селото, ритуалът по освещаването извърши отец Стратия Александров. Бяха поднесени подаръци, а местният хор „Текенски напеви” поздрави с песен, съобщава Радио Варна. НДТ
 


Сходни връзки

ОБРОЧИЩЕ Е С ОБНОВЕН ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди