изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:07 EEST
КОНФЕРЕНЦИЯ РАЗКРИВА БОГАТОТО НАСЛЕДСТВО НА ШАБЛА    
Култура Конференция „Шабленският край – перла в праисторическата цивилизация по Западното Черноморие и Долния Дунав“ ще се проведе на 21 октомври в Зеления образователен център. Тя ще бъде открита от кмета Мариян Жечев.


Сред темите на форума са „За диалога между културите и популяризирането на културно-историческото наследство”, „Най-древните златни изделия – състав, макроструктура и технологични особености”, „Шабла (хаманджийци) и КаронЛимен (карийци). Паралели и хипотези”.
Историята на изследванията на археологическия комплекс „Дуранкулашко езеро“ ще представи археологът Тодор Димов. Ще бъдат представени нови резултати от последните разкопки на селищната могила „Големият остров“ в Дуранкулашкото езеро.
Участниците ще бъдат запознати с резултатите от археологическите проучвания на крепостта Кария, край нос Шабла, както и със съвременното състояние на теорията за Библейския потоп в Черно море.
„Добруджанските суходолия в техния праисторически контекст”, „Музейното и краеведско дело в община Шабла”, „Недвижимото културно наследство на община Шабла. Възможности за културен туризъм” и „Възможности и перспективи за увеличаване на туристическия потенциал на Шабла и региона”, са други от темите на конференцията. НДТ



 


Сходни връзки

КОНФЕРЕНЦИЯ РАЗКРИВА БОГАТОТО НАСЛЕДСТВО НА ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди