изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:56 EET
ДНЕС ОБСЪЖДАТ ДОБИВА НА ГАЗ    
Общество Днес продължават обществените обсъждания на доклада на ОВОС по отношение на инвестиционното предложение на фирмата „Русгеоком БГ“ АД за проучвания и добив на природен газ от находище „Спасово” в блок „Добрич”. Находището включва четири участъка - „Рогозина”, „Чернооково”, „Калина” и „Рогозина изток”. Днес обсъждането ще се проведе в читалището на с. Чернооково от 17.00 часа. До 28 октомври, когато е последното обсъждане в община Генерал Тошево, са предвидени общо 9 срещи.


Припомняме, че тази година през август месец август темата за добива на природен газ в Добруджа отново доби популярност, след като РИОСВ Варна даде положителното си становище по ОВОС на инвестиционното предложение.
От Инициативния комитет „Против добива на газ в община Генерал Тошево“ информираха, че до този момент са събрали над 1500 подписа от общината и около 600 от съседната община Шабла.  Опасенията на местното население са свързани с опасността от замърсяването на единствения водоизточник на територията на Добруджа и оттам на замърсяването на най-плодородната почва в България. Освен това предвидените в инвестиционните намерения 41 сондажа се намират на разлома на планината Вранча, който е силно сеизмичен. От 1990 година насам регистрираните земетресения с магнитуд над 5 по скалата на Рихтер са общо 6.
Днес ще се проведе и извънредното заседание на Общинския съвет в община Генерал Тошево, което има само една точка от дневния ред, а именно - приемането на протестна декларация срещу инвестиционното предложение за разработване и усвояване на находище за природен газ „Спасово“, блок „Добрич“. НДТ
 


Сходни връзки

ДНЕС ОБСЪЖДАТ ДОБИВА НА ГАЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди