изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:12 EEST
НСОРБ ЩЕ НАСТОЯВА ЗА ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА ЗА ОБЩИНСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА    
Новини  Националното сдружение на общините в република България /НСОРБ/ ще настоява пред държавата за повече средства за поддържане на уличната инфраструктура от бюджета за 2018 година, заяви председателят на управителния съвет на неправителствената организация Даниел Панов на пресконференция в черноморския комплекс "Албена", информира БТА.


Дванайсетата годишна среща на местните власти събира от днес до 17 октомври в курорта над 1000 представители на общините - кметове и заместник-кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, експерти, както и специалисти от неправителствения сектор, от бизнеса и други.
Председателят на управителния съвет на НСОРБ коментира, че държавата оперира със 700 милиона лева за поддържане на 19 650 километра републикански пътища през годината. Общинската инфраструктура е почти със същата дължина, но общо разполагаме само с 50 милиона лева, поясни Панов. Общините ще настояват за догодина да получат още 60 милиона лева.
Нуждаем се от подкрепата на държавата и за регулация на възнагражденията на общинските специалисти след вдигането на минималната работна заплата на 510 лева от януари догодина, допълни Даниел Панов.По думите му общините няма да успеят сами да осигурят необходимия финансов ресурс за увеличение на възнагражденията и могат да изгубят експерти. Регулацията на заплатите може да се гарантира през увеличаване на стандартите за издръжка, смятат в управителния съвет на НСОРБ.
Приоритет за сдружението в диалога с правителството ще бъде и да се направи ревизия на исканите от общините справки, отчети, различни формуляри. Около 40 на сто от работното време на общински специалисти преминават в подготовката на подобни документи, които могат да станат обобщени, каза Даниел Панов.
В рамките на годишната среща на местните власти бе открито изложението ЕКСПО-2017, което предлага стоки и услуги за общините. НДТ


 


Сходни връзки

НСОРБ ЩЕ НАСТОЯВА ЗА ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА ЗА ОБЩИНСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди