изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:36 EEST
НСОРБ ЩЕ НАПРАВИ АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ ЗА ТАКСА "БИТОВИ ОТПАДЪЦИ"    
НовиниНационалното сдружение на общините в република България /НСОРБ/ ще направи анкетно проучване във всички общини за определяне на такса "битови отпадъци", съобщи изпълнителният директор на неправителствената организация Гинка Чавдарова на пресконференция, съобщи БТА.


По думите й, все не се намира най-справедливият начин за плащане на таксата и като че ли сега при обсъждане на законовите промени се изпада в другата крайност - по-голямата тежест да се прехвърли на гражданите.
Има опасност "болестта" да се прехвърли от бизнеса на гражданите, коментира и Иво Димов, член на управителния съвет на НСОРБ и кмет на Димитровград. В диалога сега се чува по-силно гласът на бизнеса, а трябва да е ясна и позицията на общините, които отстояват интересите на гражданите, каза Донка Михайлова - заместник-председател на управителния съвет на сдружението и кмет на Троян. Тя добави, че и сега гражданите поемат от тежестта на бизнеса в плащането на такса "битови отпадъци", тъй като направените разходи в крайна сметка се калкулират в стоки и услуги.
Гинка Чавдарова допълни, че анкетното проучване трябва да даде представа за ситуацията и в малките села, и в големите градове, в отдалечените селища, така че определянето на таксата да не се превърне в нов мотив за миграция на гражданите. НДТ


 


Сходни връзки

НСОРБ ЩЕ НАПРАВИ АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ ЗА ТАКСА "БИТОВИ ОТПАДЪЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди