изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:48 EEST
ШАБЛЕНЧЕ СЕ СРЕЩНА С ПАПАТА; ОТРОВИХА МАЛКАТА ЛАМА - РУСАЛКА    
НовиниВторокласникът Георги Тодоров Енчев от Шабла е включен в групата от 20 деца на загинали полицаи и пожарникари, които са на посещение във Ватикана. 8-годишното момче е син на огнебореца Тодор Георгиев Енчев, който м. г. загина при пожар в Рибарското селище в крайморския град.

Посещението във Ватикана е по инициатива на министъра на вътрешните работи Румен Петков. Вчера децата присъстваха на аудиенция при папа Бенедикт ХVІ. За визитата беше съобщено от министъра и  Негово Високопреосвещенство архиепископ монсеньор Джузепе Леанца, Апостолически нунций на Ватикана в България. Преди това българският патриарх Максим благослови децата на церемония в Софийската Света митрополия в началото на юни.

*******************
Неизвестен трови животни в зоопарка. Преди месец е убито кенгуру, братче на малкото кенгурче, чиято трагична съдба стана причина да го има днешният Център за защита на природата и животните в Добрич. Швейцарци осиновяват и се грижат за животните в уникалния за Югоизточна Европа Център за защита на природата и животните в Добрич, а наша ръка ги убива
В сряда сутринта гледачът, който се грижи за малката лама Русалка, намерил животното да агонизира. В двора му е намерена и синьо-зелена отрова. По-късно е установено, че става въпрос за антикоаголант или отрова за плъхове. Тя е разяла хранопровода на двегодишната лама, която я е погълнала. Направена е аутопсия на Русалка и тя доказва категорично отравянето, обясни директорът на Центъра за защита на природата и животните, Севдалина Венкова. Всички животни в зоопарка в Добрич имат швейцарски осиновители. Кръстник на ламата Русалка стана швейцарският посланик Рудолф Кноблаух. Тя е родена в зоопарка в Добрич. Нейните родители - Дуня и Инапа, бяха подарени на центъра от зоопарка в Цюрих.
НДТ – 18.10.2007 г.
 


Сходни връзки

ШАБЛЕНЧЕ СЕ СРЕЩНА С ПАПАТА; ОТРОВИХА МАЛКАТА ЛАМА - РУСАЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди