изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:15 EEST
НАМАЛЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНАТА ТЕЖЕСТ ДИСКУТИРАХА ОБЩИНИТЕ    
НовиниВторият ден на Годишната среща на местните власти продължи с пленарни сесии. Темата за намаляване на административната тежест бе представена от две гледни точки – практики в общините и мерки на правителството. Заместник министър-председателят Томислав Дончев обобщи общата отговорност, сравнявайки работата на централно и местно ниво като „гребане в една лодка“ – ако не гребем в синхрон, ще се въртим в кръг.

Той подчерта, че общините първи въведоха центровете за административно обслужване на гражданите и бизнеса и заяви готовността на централната власт за разговори и съдействие, защото намаляването на административната  и тежест е „обща задача и дълъг процес“.
Ангажиментите на Държавната агенция по електронно управление за изпълнение на правителствените мерки и общите задачи с общините през 2018 г. представиха нейният председател Росен Желязков и зам.-председателят Александър Йоловски.
Информационната система за нотариални заверки и отговорностите на общините представи Луиза Стоева, зам.-председател на Съвета на нотариусите.
Втората пленарна сесия бе на тема „Партньорството между властите – ключ към успешното развитие“. В нея участваха председателят на Народното събрание Димитър Главчев, заместник министър-председателят Томислав Дончев, председателят на на парламентарната комисия по околната среда и водите Ивелина Василева, министрите на регионалното развитие и благоустройството и на труда и социалната политика – Николай Нанков и Нено Димов, заместник-министри и ръководители на държавни структури. НДТ


 


Сходни връзки

НАМАЛЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНАТА ТЕЖЕСТ ДИСКУТИРАХА ОБЩИНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди