изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:09 EET
МОН ОБЯВИ КОНКУРС ЗА ЛОГО НА ИНОВАТИВНИТЕ УЧИЛИЩА    
ОбразованиеМинистерството на образованието и науката обявява конкурс за лого, което да се превърне в графичен знак, отразяващ четирите вида иновации, с които училищата ще подобрят качеството на образование.

 Това са въвеждането на иновативни елементи по отношение на организацията или съдържанието на обучението, организирането на управлението, обучението и образователната среда по нов или усъвършенстван начин, използването на нови методи на преподаване и разработването по нов начин на учебно съдържание, учебни програми и учебни планове.
В конкурса могат да участват ученици и учители с опит в графичния дизайн и визуалната комуникация. Всеки кандидат може да участва с един проект на лого. Предложенията могат да се изпращат в jpeg формат. Изисквания към проекта са да е авторски, да е оригинален, да не копира съществуващи лога и да е разпознаваем за целта на инициативата. Логото трябва също да е съобразено с институцията, която представлява: МОН и българските училища. Третото изискване е логото да е приложимо за всички видове училища в страната, които са определени за иновативни. Знакът трябва и да създава усещане и убеденост за общност на иновативните училища.
Срокът за подаване на предложения е до 2 ноември 2017 г.
Припомняме, че три училища от Добрич и едно от Каварна придобиха статут на иновативни. Те са СУ “Димитър Талев“, СУ „Св.Климент Охридски“ и Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ в Добрич и СУ „Стефан Караджа“ в Каварна. Общо 185 са всички учебни заведения в страната, предложени да станат иновативни. НДТ


 


Сходни връзки

МОН ОБЯВИ КОНКУРС ЗА ЛОГО НА ИНОВАТИВНИТЕ УЧИЛИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди