изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:55 EET
ГЕРБ В ОБЛАСТТА С КАМПАНИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ ТРАФИКА НА ХОРА    
Политика Информационна кампания провежда ГЕРБ в област Добрич по повод Европейския ден за борба срещу трафика на хора – 18 октомври. По инициатива на общинската организация на партията в Тервел са изработени флаери с информация за това какво е трафикът на хора, какви са неговите параметри, кои са рисковите групи и как най-често се случва. Посочени са и телефонни номера и горещи линии, на които може да се подаде сигнал, ако сте свидетел или жертва на такова престъпление.


Такива флаери разпространяват структурите на ГЕРБ и МГЕРБ в цялата област Добрич. Целта е информацията да достигне до най-уязвимите групи хора.
Трафикът на хора е най-бързо развиващата се престъпна индустрия в света. Нейните приходи за година възлизат на 32 милиарда долара. Това е най-големият незаконен пазар след този за наркотици. Между 700 000 и 4 милиона жени и деца са жертва на трафик годишно в целия свят.
Европейската статистика сочи, че България е на трето място в Европа по трафик на нейни граждани.
Рискови групи са деца, които са от ромски произход или са отглеждани в социална институция, от проблемни семейства и др., както и младежи, които са привлечени най-вече чрез обещания за добре платена работа или обучение в чужбина. Застрашени са и възрастни хора, като най-често те са трайно безработни, които търсят възможности за работа в големите градове в страната или в чужбина. НДТ


 


Сходни връзки

ГЕРБ В ОБЛАСТТА С КАМПАНИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ ТРАФИКА НА ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди