изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:21 EEST
30 ЛЕВА ЩЕ Е ТАКСАТА ЗА МАЛКИТЕ ГРУПИ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В БАЛЧИК    
Новини Таксата за ползване на детска градина в община Балчик да бъде 30 лева месечно за малките групи - яслена, първа и втора, и 25 лева такса за храна в задължителните трета и четвърта група. Това е последното решение на Общински съвет - Балчик с гласуваните вчера с изменения в наредбата за местните такси и цени на услуги, след като съдът определи старото ценообразуване като дискриминационно, а предложението се обсъжда вече втора сесия при продължителни дебати.


Нормативната уредба запазва досегашните социални привилегии от 5 лева такса месечно за деца на редовни студенти, без родители и други, съобщи Радио Варна.
За децата, които са с постоянна регистрация извън община Балчик, се определя такса от 70 лева. Такава е практиката в черноморските общини, аргументираха се съветници, внасяйки това допълнение.
Предложението на ГЕРБ - таксата да бъде 0 лева, не събра нужните гласове. Мотивите за внасянето - че така би се повишила раждаемостта, социализацията на децата в ранна детска възраст и предоставяне на равен достъп до образование. НДТ


 


Сходни връзки

30 ЛЕВА ЩЕ Е ТАКСАТА ЗА МАЛКИТЕ ГРУПИ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди