изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:31 EEST
ОБЩ ПЛАН ЗА РЕКЛАМА И ТУРИЗЪМ ПРАВЯТ БАЛЧИК И МАНГАЛИЯ    
ТуризъмБалчик и румънската община Мангалия ще работят по Общ план за реклама на културното наследство в трансграничния  регион, разработен по проект „Представяне на регионалното културно наследство в 3D” на Програмата за трансгранично сътрудничество между Румъния и България, съобщи „Радио Варна”.


Според съставителите на плана културният туризъм е един от най-успешно развиващите се видове съвременен туризъм, а делът му от всички пътувания е малко над една трета. Той расте бързо – с 15 процента годишно и обхваща повече области на социалния и икономическия живот. Прогнозата на Световната туристическа организация е, че през 2020 ще има водеща роля в света. Един от факторите за това е използването на интернет, по-широкото използване на въздушния транспорт, променения профил на съвременния турист.
И в двете общини – в Балчик и в Мангалия, съществуват  предпоставки за развитие на културен туризъм, се посочва в плана. Интернет рекламата е най-подходящият и използван канал за рекламиране на туристически продукти. Важно е онлайн услугите да бъдат достъпни чрез мобилни приложения и чрез високоскоростен интернет. Иновативните подходи се посрещат много добре от туристите: показателна за това е реакцията към новите 3D видеоклипове, които определено ще увеличат интереса и към двете общини, посочват съставителите на плана. Уточняват, че излизането от интернет усилва ефекта им, но все пак интернет ще бъде каналът с най-голямо значение.
За изпълнение на общите рекламни дейности е необходимо създаването на съвместен маркетингов екип. Предвижда се задействането на три нови рекламни канала за комуникация – онлайн канал с информация за всички хотели; специална уеб-страница за споделяне на опит и продажба на билети за различни културни и други туристически продукти; бюлетин.  НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩ ПЛАН ЗА РЕКЛАМА И ТУРИЗЪМ ПРАВЯТ БАЛЧИК И МАНГАЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди