изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:24 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ СУ „Д. ТАЛЕВ” ГОСТУВАХА В ДВОРА НА КИРИЛИЦАТА    
ОбразованиеУченици и учители от II „г” и III „Б” клас на СУ „Димитър Талев” посетиха "Дворът на Кирилицата", съобщиха от иновативното училище.


„Още щом прекрачихме прага на крепостта се потопихме в истинска школа по създаване на азбуката. Уникалните букви от дърворезба красяха стените. Децата трябваше да открият скритите послания на подредените букви. На второто ниво, в зала "Българска слава", се запознаха с внушителните образи на всички владетели, решавали съдбините на българската държава със столица Плиска, и те завинаги се запечатаха в съзнанието им”, споделят от учебното заведение.
В двора част от малките талевци четоха с огромно желание откъси от детски книжки, някои от които са посветени на България. Други представиха пред останалите във верижно четене откъси от популярни текстове, а съучениците им посочваха поуката.
„Провеждането на иновативни уроци не е самоцелно. Те повишават качеството на образованието, разчупват шаблоните, привличат вниманието, правят училището модерно. А децата? Те учат, изявяват възможностите си, творят. И с нетърпение очакват новият иновативен урок. По българщина”, допъват още от иновативното училище в Добрич. НДТ


 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ СУ „Д. ТАЛЕВ” ГОСТУВАХА В ДВОРА НА КИРИЛИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди