изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:40 EET
В ДЕПОТО В С. СТОЖЕР ВЕЧЕ СА ДЕПОНИРАНИ 97 714 ТОНА ОТПАДЪЦИ    
ЕкологияОбщо събрание на Сдружение „Регионално управление на отпадъците – Добрич“ се проведе в края на миналата седмица, съобщават от Община Добрич. В него участваха представители на всички общини, които членуват в Сдружението с изключение на Добричка и Ген. Тошево.

Kметът на Добрич Йордан Йорданов докладва и по двете точки от дневния ред, които се отнасят до информация за количествата депонирани отпадъци на Регионално депо за отпадъци в село Стожер през периода март 2015 г. до септември 2017г. дължими и постъпили отчисления по Закона за управление на отпадъците в Община Добрич и преведените общи суми по сметката на РИОСВ – Варна и Община град Добрич. По втора точка от дневния ред се разгледа постъпило писмо от Община Каварна, в което сигнализират за нарушения при функционирането на Претоварна станция за отпадъци град Балчик. От първия доклад става ясно, че за посочения период на Регионалното депо за отпадъци в село Стожер, депониране на неопасни отпадъци е извършено от 9 общини, като общото им количество е 97 714, 673 тона. Представени са и дължимите отчисления по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците. Кметът информира, че въпреки сключено Споразумение от 2015 г. и регулярно и своевременно представяне на месечните справки и протоколи, Община Балчик не изпълнява поетите към Община Добрич задължения, които към 20.09.2017 г. са в размер на 1 097 030, 33 лева, от които 845 440, 35 лева по Закона за управление на отпадъците и 251 589, 98 за разходи за приетите отпадъци. По втора точка от дневния ред е разгледано писмо от Община Каварна за депониране на отпадъците в Претоварна станция  Балчик.
За решението, с което се задължава Община Балчик да плати по сметка на Община Добрич неизплатените отчисления от Закона за управление на отпадъците  в размер на 845 440, 35 в срок от 10 дни от датата на провеждане на общото събрание общините Каварна и Балчик гласуваха „въздържали се“ , а останалите общини гласуваха „за“.  
Относно решението, свързано с Претоварна станция Балчик общините гласуваха единодушно за спазване на Споразумението между Общините Балчик, Каварна и Шабла от 24.03.2016 г. с цел постигане на целите за рециклиране и оползотворяване на регионалната система.     НДТ


 


Сходни връзки

В ДЕПОТО В С. СТОЖЕР ВЕЧЕ СА ДЕПОНИРАНИ 97 714 ТОНА ОТПАДЪЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди