изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:22 EEST
Депутатите от ПП ГЕРБ – Добрич Даниела Димитрова и Пламен Манушев се срещнаха с жители на Генерал Тошево    
Политика Народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и Пламен Манушев проведоха приемен ден в град Генерал Тошево. Над 20 граждани пожелаха да се срещнат с тях, за да споделят притесненията си във връзка с инвестиционното предложение за проучване и добив на природен газ на територията на общината. Това наложи срещата да се пренесе в залата на читалището. Пламен Манушев посочи, че още преди началото на обществените обсъждания е провел среща с директора на РИОСВ – Варна инж. Христина Генова.


 Тя е обяснила, че до момента инспекцията не е дала положителна оценка на доклада за въздействие на околната среда, а само го е приела като разработен, съгласно изискванията. Процедурата предвижда след общественото обсъждане да се изготви становище с преценка за необходимостта от допълване или недопълване на доклада по ОВОС. Възможно е да се наложи и провеждане на ново обществено обсъждане. След това Екологичен съвет ще даде положителна или отрицателна оценка на доклада и директорът на РИОСВ ще се произнесе с решение по ОВОС.
Това, което ме убеждават от РИОСВ е, че не става въпрос за шистов газ, за фракинг, а аз конвенционален газ, който се добива със сонди, посочи Пламен Манушев. Сподели, че разбира притесненията на генералтошевци и припомни, че ПП ГЕРБ – Добрич излезе с декларация, в която заявява, че има ли опасност за хората, няма да бъде подкрепена инвестицията. Подчерта обаче, че инвестиции се правят там, където Общината иска да има такива.
Във връзка с опасенията на гражданите, народните представители от ГЕРБ-Добрич, заедно с депутати от Обединени патриоти, са подготвили въпрос до министъра на околната среда и водите Нено Димов. Очаква се от трибуната на Народното събрание той да обяви каква е оценката на МОСВ по проблема.


 


Сходни връзки

Депутатите от ПП ГЕРБ – Добрич Даниела Димитрова и Пламен Манушев се срещнаха с жители на Генерал Тошево | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди