изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:32 EEST
МОДЕЛ ЗА ЕС?: "Таймс": Европарламентът е "парник за сексуален тормоз"    
Европейски съюз Група евродепутати поискаха външно разследване на обвинения в сексуално насилие в Европейския парламент, появили се в европейски медии в последните дни. Статия на Боян Панчевски в британския "Таймс" описва парламента като "парник за сексуален тормоз" и цитира отблъскващи случаи, в които евродепутати са тормозили и опипвали асистентки.

Разследване бе започнато и от брюкселското издание "Политико", което е получило 102 сигнала, след като призова пострадали да споделят изживяванията си. Оплакванията вече се проверяват, като 95 от тях са от жени и 7 – от мъже. 21 от инцидентите са се случили в европарламента, 15 – в Европейската комисия, останалите са в неправителствени организации, частния сектор и други европейски институции. Повече от половината жертви казват, че не са се оплаквали на работодателя си или на полицията.

Информациите в "Таймс" са сериозни и включват евродепутат, мастурбиращ пред асистентка, както и друг, който е снимал жена без нейно знание и после ѝ е изпратил кадрите. "Политико" съобщава за случаи, в които млади жени са изпращани да правят секс с хора, които да осигурят законодателна услуга на някого другиго; работни договори, давани в замяна на секс; тормозени мъже, които после са били изпращани в платен отпуск.

Тормоз

"Поздравления за елегантния ти отказ да вечеряш с мен. Въпреки това – усети ли го – дискусията, която бихме имали тази вечер нямаше да е за политика и за Европейския парламент. Щеше да е за теб, страстите ти, мечтите ти, фантазиите ти. Знам, че е клише стар мъж да кани на среща млада красива жена. Но боиш ли се от това какво ще кажат хората? Или от мен? А дали не тръпнеш от сладко, но и тревожно очакване?" Това съобщение е пратил 71-годишният евродепутат и бивш министър Ив Коше на 24-годишна асистентка на друг депутат. Момичето казва, че е било "скандализирано" и не е отговорило.

Германски евродепутат е опипал 22-годишната асистентка на свой колега по време на работен обяд. "Стояхме с гръб към стената и той просто си сложи ръката на дупето ми. Не знаех какво да правя... Помислих си, "О, Боже, това наистина ли се случва?". Сега ми изглежда смахнато да не направя нищо, но просто не исках да си имам проблеми с шефа. Бях много млада, не знаех как да реагирам в такава ситуация и той го знаеше много добре. Знаеше, че съм стресната и ще мълча. Той е нахакан, сладкодумен и забавен, опитен политик е. Очевидно знаеше, че ще мине безнаказано."

Институционална реакция

Председателят на парламента Антонио Таняни реагира с "шок и отвращение" на обвиненията и призова пострадалите да докладват на вече създадената специална комисия в парламента. Засега тя не е получила нито една официална жалба. Той напомни, че съществува и брошура, отправена към евродепутатите, за правилата на работното място, какво е тормоз и как се реагира на него.

Петимата евродепутати, поискали външна проверка на обвиненията, са Едуар Мартен от Франция (С§Д), Мария Арена от Белгия (С§Д), Ангелика Млинар от Австрия (АЛДЕ), Тери Райнтке от Германия (Зелените), Малин Бьорк от Швеция (Европейска обединена левица и Скандавски зелена левица). В имейл, цитиран от "Политико", те настояват за създаването на "специална комисия за сексуално насилие" и "задължително обучение на всички служители и евродепутати" за справяне с него.

http://www.dnevnik.bg

  1. Шведският външен министър се оплака от сексуален тормоз на най-високо ниво
  2. Жена изплака: Шефът ми вдигна три пъти заплатата, но после поиска голо парти и тройка!
  3. Скандално! Шеф на фирма си иска секс от подчинена във Фейсбук
  4. Учител по физическо към ученичка: О, ти имаш вече цици!
  5. 30 години затвор за секс торомоз във Фейсбук
  6. Разследват секстормоз в "Гранична полиция"
  7. Учителка лесбийка тормозила сексуално млади ученички
  8. Домашен арест за посланик на Ватикана, насилвал момченца
  9. Сексскандал тресе Комисията за защита на потребителите
  10. Ухажваната от Бойко фолкпевица Анита: Полиция ме глоби, защото правих секс по време на "Травиата" в Софийската опера!
  11. Секс скандал в Столична община: Юрист подканял колежка: "Хайде да се ч*каме"
  12. В Италия арестуваха монахиня за сексуално насилие
  13. СКАНДАЛНО! ТОВА 20-ГОДИШНО МОМИЧЕ ПРАВИ СЕКС С 14-ГОДИШЕН И МУ РОДИ БЕБЕ
  14. Милионерка от САЩ: Убих сина си, защото баща му Емил Цеков го тормозеше сексуално
  15. Банкер отнесе рекордна глоба за сексуален тормоз
  16. ЕГИПЕТ СЕ ДЕМОКРАТИЗИРА: Отново: Журналистки сексуално насилени в Египет
  17. Секс скандал в Столичния електротранспорт
  18. Френски държавен секретар подаде оставка заради сексскандал
  19. Осъдиха бивш шеф на вилно селище на 13 г. затвор
  20. Секс жертвата на Яне говорел истината

 


Сходни връзки

МОДЕЛ ЗА ЕС?: "Таймс": Европарламентът е "парник за сексуален тормоз" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди