изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:57 EEST
АКТУАЛНИ ОБЩЕСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ ДИСКУТИРАХА В „ХОБИСКЛУБ“    
Общество Актуални обществено-икономически проблеми дискутираха членовете на неправителствената организация „ХобиСклуб“ и техният гост инж. Пенчо Петров.


С голямо старание и професионализъм той разви пред членовете на НПО „ХобиСклуб” тези въпроси. С внимание и активност домакините изслушаха важни теми като: „Многохилядното шествие на добруджанци срещу търсенето на шистов газ“, „Новия бюджет на България“, „Нищетата, която пречупва човешкия дух“, „Ще се оправи ли образованието с  вдигането на заплатите на учителите“.
„Стигнахме и до риторичния въпрос: Трябва ли ни грепен или F16 в тази бедност?  Oще през 2004 година, когато България влезе в НАТО Соломон Паси извади торбата с обещанията от която излезе най-голямата лъжа, че най-богатите страни от пакта ще превъоръжат армията ни с най-модерно западно оръжие, самолети, кораби, стрелково оръжие  даже като дарение. От тогава до сега страдалческият ни български народ не са преставали да ни лъжат. Жалкото е, че продължаваме да търпим управниците си, които управляват нашата страната  на гърба на бедния народ. Дано този път да вземат правилното решение, защото все пак до 2029 година сегашните мигове могат да изпълняват функциите си а този милиард може да се използва за вдигане заплатите на учителите, медицинските работници, пенсионерите, инвалидите, където финансовият проблем е крещящо плачевен. Не пропуснахме въпроса за трите милиона българи образовани, работоспособни напуснали страната ни да търсят подобряване на живота си не в родната България а в Чужбина. Сигурни сме, че има виновни за това. Нима чехите, словаците, поляците са по умни от нас, че не си унищожиха земеделие, животновъдство, машиностроене и други раздели от родното ни  стопанство?“, сподели председателят на неправителствената организация Иван Тодоров.
В дискусията са се включили и Стоянка Николова, Иван Тодоров, Светла Стоева, Михаил Панчев, Марин Николов, Зинка Петрова, Данка Василева Траянка Хорозова, Магда Минчева и др.
„Благодарим за перфектната лекция на инж. Пенчо Петров и за изнесените данни и цифри от новия бюджет“, посочи Иван Тодоров. НДТ


 


Сходни връзки

АКТУАЛНИ ОБЩЕСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ ДИСКУТИРАХА В „ХОБИСКЛУБ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди