изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:01 EET
НОВО ПЕТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ: Парламентът прие днес важна промяна, касае всички шофьори    
Парламент Служебно да се прекратява регистрацията на превозно средство, когато по време на периодичен технически преглед се уст ановят опасни неизправности. Това реши парламентът с промени на първо четене в Закона за движението по пътищата. Регистрацията ще се възстановява също служебно след успешно преминаване на технически преглед. Разширява се обхватът на превозните средства, които подлежат на периодични технически прегледи, до най-рисковата група – двуколесните, триколесните и високоскоростните трактори.

Техническите прегледи ще обхващат и мотопедите и превозните средства с атракционна цел. От началото на следващата година ще има единен електронен стикер за технически преглед. В момента те са два - единият от КАТ при първоначалния преглед, а вторият от ДАИ за годишния технически преглед. Предвижда се също удостоверенията за техническа изправност да се признават взаимно в случай на пререгистрация на вече регистрирано в друга страна-член на ЕС превозно средство. При прехвърляне собствеността на МПС с писмен договор в него ще се записва показанието на километража му към деня на продажбата. В тази връзка са предвидени и санкции, които ще се налагат на лице, което манипулира и/или измени показанията на километража. Въвежда се изискване за допълнителни технически прегледи, когато превозното средство е временно спряно от движение поради неизправност, възникнала след произшествие. От БСП цитираха становище на МВР, според което приемането на промените ще нанесе щети на министерството от общо 2,635 млн. лева без ДДС. Причината е, че заради въвеждането на унифицирания стикер, МВР трябва да смени всички изработени, поръчани и платени досега стикери.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

НОВО ПЕТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ: Парламентът прие днес важна промяна, касае всички шофьори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди