изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:49 EEST
РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА ИЛКО ПРОДЪЛЖАВА У НАС    
НовиниНа Илко Панайотов от Добрич, който след катастрофа през юли 2014 година, изпадна в будна кома, се провежда ежедневна рехабилитация. С част от средствата, които бяха осигурени за лечението му в клиника в Германия, но не бяха оползотворени там, са закупени нужните уреди, нужни за възстановяването му. Това става ясно от пост на неговите близки във фейсбук. Ето какво написаха те: „Здравейте мили приятели! От доста време не сме ви писали нищо за Илко. Днес реших да ви дам малко информация около неговото състояние.

Измина една година от одобрението ни за заминаването ни на рехабилитация в клиника в Германия. Еуфорията беше голяма за всички ни и най-вече за нас, но вие ни дадохте вашата подкрепа и започнахме да набираме средства за нашето заминаване, но впоследствие, както всички знаете, Илко беше одобрен от НЗОК с Формуляр S2 и това улесни нещата. Средства трябваха само за придружителя.
И, така - заминахме, видяхме, постояхме, научихме някои новости, които са ни от полза и до този момент, но решихме, че престоят ни е безмислен след като и тук правим същите неща.
Там му бяха направени подобрения по инвалидната количка и шини за ръцете.
След като се завърнахме от Германия и не похарчихме цялата сума, която беше определена за престоя там и ни бе възстановена до стотинка от клиниката, ние решихме да я вложим в уреди, които са ни от особена необходимост за по-нататъшното възстановяване на Илко, което ще е трудно и продължително, но ние не спираме да работим. Всеки ден му се прави масаж и рездвижване от рехабилитатор, който се занимава с него по час и половина. Освен това, ние правим гимнастика още веднъж на ден. Закупен му бе вертикализор, който също е много необходим, защото с него изправяме цялото тяло във вертикално положение и стои по два пъти в деня по половин час. Другият необходим уред е „стенен лифтер“ - с него можем да го вдигаме без проблем от леглото до инвалидния стол. Това ни улеснява много и Илко може да стои по-продължително време седнал на стола. Третият уред е за раздвижване на ръцете и краката.
Общо взето е това най важното до момента при нас. Илко си е все така, на този етап няма особено развитие на нещата, но да не спираме да вярваме и да се молим за чудеса. И, дай Боже, в най-скоро време да се зарадваме с хубави новини.
Благодарим на всички, които не спирате да се интересувате от състоянието му и продължавате да му помагате! Повярвайте - невъзможни неща няма!!!“, написаха близките на младежа в социалната мрежа. НДТ


 


Сходни връзки

РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА ИЛКО ПРОДЪЛЖАВА У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди