изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:44 EEST
Извънредно! Европейска страна обяви готовност да признае Каталуния    
По света Абхазия е готова да разгледа въпроса за признаването на независимостта на Каталуния, ако постъпи съответно искане, заяви заместник министърът на външните работи на страната Кан Тания. "Ние сме готови да разгледаме въпроса за признаването на Каталуния в качеството й на независима държава, но все пак още е рано да се говори за това. Напред са още редица нормативно - правни актове, които трябва да бъдат уредени от правителството на Каталония, за да започнат да се смятат за независима държава.

Ако след това те се обърнат към нас с молба да признаем независимостта й, сме готови да разглеждаме този вариант", твърди зам.-министърът, цитиран от руски медии.. По думите му, абхазите са "заинтересовани в наслагването на двустранни отношения с каталунските политици, техните лидери и народа на Каталуния като цяло, но това само, ако от тяхна страна бъде проявен същият интерес." Кан Тания отбелязва още, че представител на външно министерство на Абхазия работи в Каталуния от 2014 година, макар и да няма свое представителство там. Междувременно стана ясно, че шотландският министър на културата, туризма и външните работи Фиона Хислоп е заявил, че Испания има право да се обяви против каталунската независимост, но и гражданите на Каталуния могат да определят сами бъдещето си, пише El Pais . „Разбираме и уважаваме позицията на каталунското правителство. Докато Испания има правото да се противопостави на независимостта, народът на Каталуния трябва да има правото да определи сам бъдещето си. Днешната декларация за независимост дойде само, след като многократните призиви за диалог бяха отхвърлени“, каза тя. Фиона Хислоп призова за диалог между Испания и Каталуния и заяви, че налагането на директно управление над автономния регион не може да бъде решение.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Извънредно! Европейска страна обяви готовност да признае Каталуния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди