изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:55 EET
ОБЩИНА ДОБРИЧКА РЕМОНТИРА ПЪТИЩА И УЛИЦИ ЗА НАД 1 МИЛИОН ЛЕВА    
НовиниРемонти на общински пътища и улици за над 1 милион лева извършва в момента Добричка община, стана ясно на заседанието на Общинския съвет вчера.


Кметът инж. Тошко Петков посочи, че тежките условия от миналата зима рязко са влошили качеството на  много от улиците и общинските пътища.  Това е наложило искане от финансовото министерство за трансформация на 22, 458% от целевата субсидия за капиталови разходи за финансиране на разходите по неотложните ремонти. След проведени съответни процедури по обществени поръчки и избор на изпълнител в момента се ремонтират  16 отсечки  от пътища и улици в общината.
На сесията бе посочено също, че паметна плоча с имената на 21 жители на с.Карапелит, отвлечени от румънските власти в Молдова през 1916г. ще бъде поставена в градинката пред кметството на селото. Идеята за поставянето на мемориалната паметна плоча е на Инициативен комитет от жители на с. Карапелит, които искат по този начин да бъде съхранена паметта на отвлечените преди 101 години добруджанци, чиито имена ще бъдат изписани върху плочата.
Необходимите финансови средства за изграждане на мемориалната паметна плоча ще бъдат осигурени от дарители и потомци на отвлечените.
Общинския съвет на Община Добричка даде съгласието си за отпускане на финансови средства на Народно читалище "Пробуда - 1896г." с. Победа за участие в международен фолклорен фестивал в Прага, Чехия.
Финансовите средства са в размер на 700 лева и ще покрият част от транспортните разходи на групата за автентичен фолклор при НЧ "Пробуда - 1896г.", с. Победа, която ще вземе участие в XXIV Международен фолклорен фестивал в Прага, Чехия. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА РЕМОНТИРА ПЪТИЩА И УЛИЦИ ЗА НАД 1 МИЛИОН ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.41 секунди