изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:09 EEST
ОПРЕДЕЛЯТ КРИТЕРИИ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПРЕВОЗ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ    
Общество Община Добрич обяви за публично обсъждане проект за Критерии за определяне на хората с увреждания, имащи право на безплатен превоз.


Според предложението на кмета Йордан Йорданов в бюджета  на Общината за настоящата година във функция „Социално осигуряване, подпомагане и грижи” за карти на хора с увреждания бе одобрена сума в размер на 52 000 хил. лв. с ДДС. Към момента липсват критерии за определяне на хората с увреждания, които да се ползват от правото на безплатен превоз по Общинската транспортна схема.
Приемането на критерии за определяне на хората с увреждания, имащи право на безплатен превоз по Общинската транспортна схема се налага въз основа на препоръка на одитния доклад на Сметната палата с препоръка “Да се разработят и внесат за приемане от Общинския съвет критерии за определяне на лицата с увреждания, имащи право на безплатен транспорт по линиите на градския транспорт на гр. Добрич, разходите за които се финансират от общинския бюджет“.
Според предложението, за подпомагане могат да кандидатстват всички сдружения на хора с увреждания, както и всички хора с увреждания с определена трайна намалена работоспособност над 50 %, както и техните придружители, (когато имат право на такива), с постоянен адрес на територията на Община град Добрич, които са членове на сдруженията. В срок до 30 ноември всяка година сдруженията на хората с увреждания представят в Община град Добрич копие на членската книга с броя лица, членуващи в тях, заверена към датата на предоставяне. В срок до 20 декември сдруженията на хората с увреждания представят в деловодството на Община град Добрич утвърдени списъци на членовете, за които следва да бъдат издадени годишни карти за транспорт. Председателите на сдруженията или упълномощени от тях лица предоставят в транспортните фирми снимки на всички хора с увреждания. Председателите на сдруженията или упълномощени от тях лица получават от транспортните фирми определения им брой годишни абонаментни карти с приемо-предавателен протокол, подписан от двете страни. В срок до 10 декември, съобразно членската маса  на сдруженията от предоставените членски книги и прогнозния брой годишни карти за транспорт, общинска администрация  определя броят на карти, които ще бъдат предоставени за следващата календарна година и уведомява всяко сдружение. В 7-дневен срок след предоставяне на списъци на членовете на сдруженията, на които следва да се издадат абонаментни карти, общинска администрация извършва проверка относно допустимост по спазване на изискванията. Обобщените списъци  се изпращат на транспортните фирми, за издаване на утвърдения брой карти.
Предложението предвижда също Общината да има право да извършва текущ и последващ контрол, относно издадените абонаментни карти.
Община град Добрич изплаща издадените годишни карти след приемане на общинския бюджет по договорени единични цени, съгласно действащите договори за обществен превоз на пътници.
Всички разходи, надвишаващи договореното, които транспортните фирми са  извършили без изричното писмено съгласие на Общината, са за тяхна сметка. Стойността на извършените дейности се доказват с фактури от транспортните фирми. НДТ
 


Сходни връзки

ОПРЕДЕЛЯТ КРИТЕРИИ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПРЕВОЗ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди