изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:02 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ ВЪВЕЖДА НОВ ИНСТРУМЕНТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО В ПУБЛИЧНИЯ СЕКТОР    
Новини Проектът „Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в администрациите” се изпълнява от Института по публична администрация с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Проектът обхваща общо 48 администрации – общини (20 на брой), областни администрации, министерства, агенции и други институции, които въвеждат модела на три етапа до края на 2018 г.


Общата рамка за оценка CAF (Common Assessment Framework) е инструмент за цялостно управление на качеството в публичния сектор, който дава възможност за усъвършенстване на организацията, като използва знанието и енергията на хората в нея. Чрез CAF администрацията се стреми към допълнително усъвършенстване на силните страни, набелязване и изпълнение на мерки за подобряване на цялостната си дейност.
Концепцията на CAF, ползите и очакваните резултати бяха представени пред представители на общинското ръководство, директори на дирекции, началници на отдели и експерти от консултанта по проекта г-жа Розалия Стефанова. В дните 25-27 октомври 2017 се състоя първото от две обучения за процеса на внедряване на CAF, организирано от Института по публична администрация съвместно с Община Добрич. 
Чрез внедряването на Общата рамка за оценка CAF Община град Добрич допълва внедрената Интегрирана система за управление на качеството и околната среда по ISO 9001 и ISO 14001, стреми се да идентифицира и реши въпроси и проблеми, да поддържа и надгражда постигнати стандарти в работата и предоставянето на услуги. Процесът на внедряване ще продължи шест месеца, а целта е подобряването на ефективността и ефикасността в работата. Прилагането на модела CAF ще подобри административните услуги, ще надгради квалификацията и административната култура на служителите, ще подобри цялостната дейност на организацията и резултатите, които тя постига. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ ВЪВЕЖДА НОВ ИНСТРУМЕНТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО В ПУБЛИЧНИЯ СЕКТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди