изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:41 EEST
ПРАЗНИК НА АНИМАЦИЯТА В ДГ „ПЪРВИ ЮНИ“ №17    
КултураДетска градина „Първи юни“№17 в Добрич отбеляза световния ден на анимацията. МикиМаус, Том и Джери, Рапунцел, Миньоните, Батман и още много, много герои оживяха в групите на детската градина.  Всички деца гледаха първия създаден анимационен филм, който за тяхна изненада бе черно-бял.Научиха за художникът – изобретател Емил Райно, който през далечната 1892г. в Париж показва невиждано до тогава зрелище, а именно оптически театър, който показва движещи се картинки.


Днес анимацията присъства всеки ден в живота  на децата и затова те с радост приеха предизвикателството и влязоха в ролята на различни анимационни герои. Всички деца от първа група „Бонбон“ бяха в костюми на любими образи от филмчета. След като играха и се забавляваха в групата решиха да се похвалят с  новата си визия на всички от детската градина, а накрая заедно си направиха и снимки.



Най- големите – децата от подготвителните групи пък изрязаха комикси и си направиха собствено анимационно филмче. Други си оцветиха и направиха маски, с които влязоха в ролята на съответния герой. Има и нарисувани муцунки, които цял ден ще живеят в облика на любимия образ. В трета група учителите влязоха в ролята на репортери и интервюираха децата, които надълго разказваха от кое фимлче са герои и какво се случва с тях. „Запечатаха“ образите на снимка в рамка, изработена специално за празника.
През всичкото това време в групите на екран се показваха най-различни анимационни филми, звучеше любима музика. Смях, забавление, радост и настроение – това бе атмосферата днес в цялата детска градина. НДТ


 


Сходни връзки

ПРАЗНИК НА АНИМАЦИЯТА В ДГ „ПЪРВИ ЮНИ“ №17 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди