изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:55 EEST
Референдум за добива на газ в община Генерал Тошево ще има на 17 декември    
Новини На редовното си заседание вчера Общинският съвет на Генерал Тошево взе единодушно решение да се проведе референдум относно проучванията и добива на природен газ в общината, свързано с инвестиционното намерение на фирмата „Русгеоком БГ“ ЕАД.


Въпросът, който предвижда референдумът, е: Против  ли сте Община Генерал Тошево чрез Общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив, преработка на следните подземни богатства: нефт, природен газ, твърди горива, минни отпадъци?
Разпалени дебати в залата от почти час предхождаха гласуването на общинските заседатели. По време на обсъждането на докладната за провеждането на референдума, внесена от кмета Валентин Димитров, се чуха редица опасения от групата на земеделците. Коста Костов изрази притесненията си, че референдумът няма да има юридическата стойност, на която се надяват хората и обвини кмета Йорданов, че по този начин се опитва да си измие ръцете от заемането на категорична позиция по въпроса. На това кметът Валентин Димитров отговори, че позицията на общината е публикувана на страницата й в интернет още на 15 август тази година. Другите притеснения бяха свързани със самия въпрос. Според Коста Костов, той е прекалено дълъг и неясен. Обект на спорове беше и датата на провеждането на референдума, като бяха изразени опасенията, че тя не изпълнява законово определените срокове при провеждането на обществено допитване. Въпреки това, датата не беше променена. Не останаха неизказани и подозренията ,че един вот или в случая референдум много лесно могат да бъдат манипулирани, по думите на Коста Костов, това е въпрос на средства.
Въпреки всички изказани доводи, при гласуването всичките присъстващи 15 общински съветници, гласуваха ЗА провеждането на референдум в община Генерал Тошево на 17 декември. Разходите по референдума тепърва ще бъдат уточнявани и ще се поемат от община Генерал Тошево. НДТ


ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ
 


Сходни връзки

Референдум за добива на газ в община Генерал Тошево ще има на 17 декември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди